ال اس اف چیست و چه کاربردی دارد؟

ال اس اف | ال اس اف گیلان | سازه ال اس اف | مجری Lsf | سازه Lsf | ویلا ال اس اف | قیمت ال اس اف | ساختمان ال اس اف

هر ساله فناوری‌های نوینی وارد صنعت ساختمان‌سازی می‌شود که هدف از اجرا و توسعه اکثر آن‌ها به حداقل رساندن وزن سازه‌های بتنی و فولادی می‌باشد. استفاده از چنین فناوری‌هایی در کشورهای زلزله‌خیزی هم‌چون ایران بسیار حائز اهمیت است. سازه LSF یکی از سیستم‌های ساختمانی مناسب به منظور دستیابی به این هدف محسوب می‌شود. جالب است بدانید که سابقه استفاده از این نوع سیستم ساختمانی به سال ۱۹۵۰ برمی‌گردد  اما اوج استفاده از این سازه در سال ۱۹۹۰ به بعد است. در ادامه این راهنما به طور کامل شرح خواهیم داد که ال اس اف چیست و چه ویژگی‌ها و کاربردهایی دارد. با ما همراه باشید.

سازه ال اس اف چیست و چه مشخصاتی دارد؟

ال اس اف سازه‌های از پیش ساخته شده‌ در کارخانه هستند که به شکل قطعاتی به محل احداث ارسال شده و در محل با استفاده از نقشه از پیش طراحی شده به یک‌‌دیگر متصل می‌شوند. گفتنی است که سرعت پیشرفت این سازه به بعد از تعیین استانداردها در دانشگاه کرنل برمی‌گردد و پیش از آن ال اس اف آن‌قدرها مورد استفاده قرار نمی‌گرفت. برای درک بهتر این که ال اس اف چیست، شایان ذکر است که این سازه از استحکام بالایی برخوردار بوده و در برابر زلزه مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهد.

LSF از مقاطع فولادی جدار نازک تهیه شده که این مقاطع در واقع ورق‌های کم ضخامت فولادی دارای پوشش گالوانیزه هستند. این سازه‌ها تشکیل‌دهنده اسکلت یا همان بدنه اصلی ساختمان می‌باشند. ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که اجزای تشکیل‌دهنده سازه ال اس اف چیست و هر پنل از این سازه چند بخش دارد؟ به طور کل هر پنل ال اس اف از سه بخش اصلی تشکیل می‌شود که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

  • ورق‌های فولادی سرد نورد شده به منظور تأمین امنیت سازه
  • صفحات تخته گچی برای ایجاد پوشش درونی
  • لایه عایق حرارتی و صوتی

مقاطع فولادی جدار نازک

مقاطع فولادی جدار نازک یا ال اس اف چیست؟ مقاطع فولادی جدار نازک در واقع یک مجموعه مقاطع فلزی سرد نورد شده هستند که در فرآیند ساخت آن‌ها از ورقه‌های فولادی نازک و روش Roll Forming استفاده می‌شود. در سازه‌هایی که از ال اس اف در ساخت‌ها استفاده می‌شود، به طور معمول سقف از نوع شیب‌دار بوده و در ساخت آن‌ها خرپاهای فلزی به‌کار گرفته می‌شوند.

سایر بخش‌های سازه نیز از پروفیل‌های سرد ساخته شده‌اند که این پروفیل‌ها با کاشی، رنگ، سنگ، پی وی سی و مواد دیگر در طراحی نمای ساختمان از بیرون نما پوشش داده می‌شوند. از داخل ساختمان نیز تفاوت چندانی بین ساختمانی که با ال اس اف ساخته شده و ساختمانی که از روش سنتی ساخته می‌شوند، وجود نخواهد داشت.

ناگفته نماند که از عایق‌های صوتی و حرارتی بسیار قوی در داخل ساختمان استفاده می‌شود تا از اتلاف انرژی که یکی از بزرگ‌ترین معضل‌ها در ساختمان‌ است جلوگیری شود. اکنون که می‌دانیم ال اس اف چیست، در ادامه با استانداردهای این سازه آشنا خواهیم شد.

استانداردهای طراحی سازه ال اس اف

در سال ۱۹۳۹ با در نظر گرفتن پژوهش‌هایی که در دانشگاه کرنل انجام شد، نخستین استاندارد این سازه با حمایت AISI به ثبت رسید. از آن‌جایی که سازه ال اس اف از کیفیت ساخت بالا و مقاومت عالی در برابر زلزله برخوردار است، از آن در اکثر کشورهای جهان مثل آمریکا، استرالیا، کانادا، ژاپن و… استفاده می‌شود.

جالب است بدانید که در سال‌های اخیر استفاده از سازه‌های سبک وزنی هم‌چون ال اس اف رشد چشم‌گیری داشته و پیش‌بینی می‌شود که آینده بسیار روشنی در انتظار این سازه باشد. در کشور ما و به ویژه در استان گیلان، از ال اس اف‌ها برای ساخت خانه‌ها و ساختمان‌های از پیش ساخته شده نیز استفاده می‌شود.

کاربرد سازه ال اس اف چیست؟

  • ساخت ساختمان‌های مسکونی چند واحدی با حداکثر تعداد طبقات ۵ عدد
  • راه‌اندازی و برپایی مجموعه‌های ورزشی و آموزشی، کارخانه‌ها و کارگاه‌های صنعتی
  • ساخت‌ شهرک‌های مسکونی در مدت زمان کوتاه
  • ساخت ساختمان‌ها در تعداد طبقات محدود
  • ساخت طبقات جدید در پشت بام ساختمان‌ها

مراحل اجرای سازه ال اس اف

اکنون که می‌دانیم ال اس اف چیست و چه کاربردی دارد، خوب است که نگاهی بر مراحل اجرای این سازه نیز داشته باشیم. در ابتدا لازم است بدانید که بخش عمده کار، یعنی حدود ۷۰٪ توسط شرکت انجام می‌شود. در وهله اول شالوده یا فوندانسیون به صورت نواری یا گسترده کار گذاشته شده و بعد داخل آن پیچ‌ها به صورت میلگردی یا عصایی در فاصله‌های مشخص قرار داده می‌شوند.

شالوده می‌بایست به گونه‌ای طراحی شده باشد که کلیه فشارهای وارده را به درست‌ترین شکل ممکن منتقل کند. ناگفته نماند که اندازه شالوده به نوع و ارتفاع ساختمان و همچنین مقدار فشار وارده و ظرفیت خاک وابسته است. مطابق محاسبات انجام شده توسط کارشناسان این حوزه، از آن‌جایی که این سازه وزن سبکی دارد، در ساختمان‌های کوچک مرتبه و تک طبقه نیازی به پایه‌ریزی پی نخواهد داشت. اما در ۲ طبقه یا بیشتر، ساختمان حتماً باید به طور کامل پی‌ریزی شود. لازم به ذکر است که در حوزه انجام شالوده هیچ‌گونه محدودیتی در ارتباط با توپوگرافی، جنس و شیب زمین نیست و در هر زمان و مکانی قابل اجرا خواهد بود.

نحوه اجرای سازه LSF

همانند سازه‌های دیگر، برای اجرای سازه ال اس اف در ابتدا مقاومت‌های بادی و زلزله و ضخامت ستون‌ها مورد بررسی قرار گرفته و یک ماکت از طرح نهایی ساخته می‌شود. علاوه بر این، در طرح اولیه تمامی راه‌های اتصالی آب و برق و فاضلاب به ساختمان نیز مشخص خواهد شد.

سپس نوبت به پی‌ریزی و ساخت اسلکت می‌رسد. دیوارهای ساختمان توخالی ساخته شده و داخل این فضا به منظور ایجاد عایق برای انرژی و صدا با بتن سبک پر می‌شود. در مرحله بعد پوشش‌های خارجی و داخلی سقف ساخته شده و در انتها نوبت به تأسیسات برقی، مکانیکی، درب و پنجره می‌رسد.

سخن پایانی

در این راهنما یاد گرفتیم که ال اس اف چیست و چه ویژگی‌ها و کاربردهایی دارد. سازه ال اس اف یکی از محبوب‌ترین سازه‌ها با وزن سبک محسوب می‌شود که برای ساخت ساختمان‌ها و مجموعه‌ها با طبقات محدود گزینه بسیار ایده‌آلی می‌باشد. این سازه در مقایسه با سازه‌های سنتی در مدت زمان بسیار کوتاه‌تری ساخته شده و همچنین هزینه اجرای آن به صرفه‌تر است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
به بالای صفحه بردن