قیمت و اجرای سازه LSF (ال اس اف) و آشنایی با عوامل تأثیرگذار در آن

قیمت و اجرای سازه LSF (ال اس اف) و آشنایی با عوامل تأثیرگذار در آن

سازه LSF چیست و چه کاربردی دارد

قیمت و اجرای سازه LSF چقدر است؟ سازه ال اس اف در ساختمان سازی چه کاربردی دارد؟ صنعت ساختمان سازی یک صنعت پیشرو و بروز است که هر ساله در این عرصه فناوری های جدیدی ابداع و اجرا می‌شوند. LSF مخفف Light Steel Frame System یعنی سیستم اسکلت بندی اسستیلی سبک یکی از این فناوری هاست. و از این سازه ها می توان برای اجرای خانه های پیش ساخته استفاده نمود.

هدف اصلی از این اجرای فناوری جدید به حداقل رساندن و کاهش وزن سازه های بتنی و فولادی ساختمان‌ها می‌باشد. از آن‌جایی که ایران جزو کشورهای زلزله خیز محسوب می‌شود، دستیابی به فناوری هایی مانند LSF ، برای ما می‌تواند بسیار پر اهمیت باشد. در ادامه این راهنما ضمن آشنایی با سازه ال اس اف، در رابطه با عوامل تأثیرگذار بر قیمت و اجرای سازه LSF نیز آشنا خواهیم شد.

معرفی سازه ال اس اف LSF

معرفی سازه ال اس اف LSF

سازه ال اس اف یکی از مدرن‌ترین سازه‌های صنعت ساختمان‌سازی به‌شمار می‌رود. درواقع ال اس اف یک سازه فولادی پیش ساخته می‌باشد. همچنین لازم است بدانید که این نوع سیستم ساختمانی در ساختمان‌های با طبقات محدود و نهایتاً تا ۵ طبقه قابل اجرا خواهد بود.

همان‌طور که گفته شد، ال اس اف یک سازه ساختمانی پیش ساخته یا مدولار بوده که دارای ساختار اسکلت فلزی سبک است. به طور معمول این نوع از سازه‌ها مطابق طرح معماری ساختمان در کارخانه‌ها طراحی و تولید شده و در نهایت در محل پروژه با استفاده از پیچ‌های مونتاژ پیاده‌سازی می‌شوند. لازم به ذکر است که سیستم ساختمانی ال اس اف متشکل از LGS (مقاطع فولادی جدار نازک) است.

اگر بخواهیم کمی دقیق‌تر به این موضوع نگاه کنیم باید بگوئیم که LGS‌ ها یا همان ورق‌های فولادی جدار نازک دارای پوشش گالوانیزه هستند. به منظور ساخت این ورق‌ها از تجهیزات مخصوص و متدهای ساخت رولی استفاده می‌شود. ورق‌های مذکور در کارخانه نورد شده و در نهایت این نوردها به پروفیل‌های سبک در اندازه و ابعاد متنوع تبدیل خواهند شد.

در بحث قیمت و اجرای سازه LSF جا دارد اضافه کنیم که این سیستم ساختمانی خشک بوده و با کمک اتصالات پیچیده قابل اجرا می‌باشد. در واقع می‌توان گفت که این نوع سیستم ساختمانی اسکلت یا همان چهارچوب ساختمان را تشکیل می‌دهد. ناگفته نماند که برای سبک‌سازی سایر قسمت‌های ساختمان می‌توان از پروفیل‌های سرد نورد شده بهره برد و بعد از اجرا و نصب با استفاده از پی وی سی، سنگ و سرامیک آن‌ها را پوشش داد.

کاربرد سازه‌ ال اس اف چیست؟

پیش از آن که بخواهیم وارد بحث عوامل تأثیرگذار بر قیمت و اجرای سازه LSF شویم، بهتر است که نگاهی به کاربردهای این سازه داشته باشیم:

  • از سازه‌های ال اس اف می‌توان در ساختمان‌های مسکونی حداکثر ۵ طبقه استفاده کرد.
  • این سیستم ساختمانی با هر نوع مصالح و دکوراسیونی سازگاری دارد؛ در نتیجه می‌تواند به خوبی در کنار ساختمان‌های قدیمی قرار گیرد.
  • از آن‌ها می‌توان در ساخت نیم طبقه در فضاهای با ارتفاع زیاد نیز استفاده کرد.
  • ال اس اف‌ها در مجتمع‌های ورزشی، آموزشی، کارخانه و همچنین کارگاه‌های صنعتی نیز کاربرد دارند.
  • از این سازه می‌توان برای اضافه کردن طبقات در پشت بام ساختمان نیز بهره برد.
  • از سیستم ساختمانی ال اس اف می‌توان در ساخت شهرک مسکونی در کوتاه‌ترین زمان ممکن نیز استفاده کرد.
  • چنانچه قصد ساخت سازه یا ساختمانی را دارید که محدودیت طبقه در آن وجود دارد، قطعاً سازه‌های ساختمانی سبکی هم‌چون ال اس اف می‌توانند گزینه‌ بسیار ایده‌آلی برای شما محسوب شوند.

قیمت و اجرای سازه LSF

اسکلت سازه ال اس اف مهم‌ترین و اصلی‌ترین بخش سیستم ساخت و ساز قاب‌های فولادی سبک سرد نورد می‌باشد. قیمت و اجرای سازه LSF بر اساس طراحی انجام شده توسط مهندس محاسبه می‌شود. ناگفته نماند که اصلی‌ترین عامل تعیین‌کننده در طراحی به جهت بهینه شدن وزن این سازه پلان یا همان نقشه ساختمان مورد نظر است. در واقع به هر اندازه در پلان‌های ویلایی و تک واحدی از دهنه‌های کوچک‌تری استفاده شده باشد، به همان میزان طراح راحت‌تر می‌تواند وزن سازه LSF را بهینه‌سازی کند.

نکته مهمی که در این خصوص می‌توان بیان کرد این است که در طراحی پلان معماری، به ویژه سازه‌های ۲ الی ۳ طبقه‌ای، توجه اصلی به سیستم باربری سازه ال اس اف می‌باشد. در نتیجه می‌توان گفت که حالت ایده‌آل پلان معماری به این صورت است که دیوارهای پارتیشن طبقات روی یک‌دیگر قرار بگیرند تا انتقال بار به راحت‌ترین شکل ممکن انجام شود. با این تفاسیر می‌توان نتیجه گرفت که قیمت و اجرای سازه LSF در مرحله ابتدایی و بدون محاسبه طراح سازه کاملاً تقریبی است.

قیمت و اجرای سازه LSF

تأثیر وزن در قیمت و اجرای سازه LSF

همان‌طور که گفته شد، سازه LSF از لحاظ وزن سبک است، اما نه به این معنا که بیش از اندازه سبک باشد! متأسفانه برخی از طراحان سازه‌های ال اس اف را بیشتر از آن چه که باید سبک طراحی می‌کنند که این موضوع می‌تواند تبعات مثبت و منفی داشته باشد. پیامد مثبت این موضوع پایین آمدن قیمت و اجرای سازه LSF تمام شده است، اما انجام این کار ریسک بسیار بالایی داشته و مخاطرات فراوانی را در پی دارد. در نتیجه نمی‌توان کیفیت را فدای کمیت کرد.

علاوه بر این، در برخی موارد دیده شده است که برخی فعالان این حوزه اقدام به فروش سازه به صورت کیلویی کرده و با تکیه بر این موضوع سازه را سنگین‌تر از میزان لازم طراحی، تولید و عرضه می‌کنند که طبیعتاً قیمت و اجرای سازه LSF در چنین شرایطی بالاتر می‌رود. اگر بخواهیم یک جمع‌بندی از این موضوع داشته باشیم، باید بگوئیم که سازه ال اس اف می‌بایست به صورت کاملاً بهینه طراحی و تولید شود؛ چرا که سنگین یا سبک بودن بیش از اندازه آن از لحاظ اقتصادی، مهندسی و کیفیت قابل قبول نخواهد بود.

تأثیر مشخصه فنی در قیمت و اجرای سازه LSF

یکی از اصلی‌ترین مواردی که می‌تواند بر قیمت تمام شده سازه ال اس اف تأثیرگذار باشد، مشخصه فنی سازه درخواستی است. حال ممکن است بپرسید که منظور از مشخصه فنی سازه ال اس اف چیست؟ مشخصه فنی یعنی هر آن چیزی که شما از مجری انتظار دارید و الزاماتی که از این نوع سیستم ساختمانی به آن نیاز خواهید داشت. برای درک بهتر موضوع در ادامه با الزامات و انتظارات که در واقع همان موارد انتخابی شما هستند بیشتر آشنا خواهیم شد:

و اما در ادامه با ما همراه باشید:

  • الزامات

منظور از الزامات کارها و متریالی است که شما با انتخاب سازه ال اس اف مجبور به انجام آن می‌شوید؛ به این معنا که در خواستن یا نخواستن آن حق انتخابی ندارید. در نتیجه با بررسی الزامات و روی کاغذ آوردن آن‌ها می‌توانید تا حدودی قیمت و اجرای سازه LSF را محاسبه کنید.

  • انتخاب

منظور از انتخاب همان‌طور که از نامش پیداست، مواردی می‌باشد که انجام یا عدم انجام آن‌ها در دست شماست.

در برگه مشخصه فنی سازه LSF به چه مواردی باید دقت کنیم؟

در برگه مشخصه فنی سازه LSF به چه مواردی باید دقت کنیم؟

دوستان از آن‌جایی که بحث ما در رابطه با قیمت و اجرای سازه LSF برای ساخت ویلای لوکس در رشت و گیلان می‌باشد، لازم دانستیم که ۵ مورد مهم را به شما عزیزان یادآور شویم:

۱. تخته osb

تخته osb یکی از مواردی است که در برگه‌های مشخصه فنی به ندرت به آن اشاره می‌شود. بر اساس آئین‌نامه‌های مربوط به امور ساخت و ساز با ال اس اف اجرای osb اجباری است. بنابراین اگر در برگه مشخصه فنی ارائه شده به تخته osb اشاره‌ای نشده باشد؛ قیمت و اجرای سازه LSF تفاوت قابل توجهی خواهد داشت.

۲. فونداسیون

مورد بعدی که در برگه مشخصه فنی می‌تواند روی قیمت و اجرای سازه LSF تأثیرگذار باشد، اجرای فونداسیون است. هنگام بررسی برگه مشخصه فنی توصیه ما این است که حتماً به هزینه اجرای فونداسیون و این که چه کسی موظف به پرداخت آن است دقت کنید. پیشنهاد ما این است که در مرحله اول برگه‌های مشخصه فرنی را یکسان‌سازی و بعد ارزیابی نمائید.

۳. تأسیسات الکتریکی

همراهان گرامی توجه داشته باشید که پیش از عقد قرارداد می‌بایست نقشه تاسیسات الکتریکی پلان مدنظر تهیه شود. اصلی‌ترین دلیل گستردگی انتخاب‌ها در زمینه برق‌کشی می‌باشد؛ بنابراین بهتر است که از قبل تعداد و نوع روشنایی‌های داخل و خارج را مشخص کنید. ناگفته نماند که امور مربوط به تاسیسات الکتریکی یکی از فاکتورهای تأثیرگذار بر قیمت و اجرای سازه LSF نیز خواهد بود.

۴. پوشش سقف

چنانچه سازه شما تک‌واحدی و کوچک است، هزینه پوشش نهایی سقف تأثیر چشم‌گیری بر قیمت تمام شده خواهد داشت. طبیعتاً با افزایش متراژ یا ساخت ۲ الی ۳ طبقه هزینه مذکور سرشکن خواهد شد.

۵. کلید تحویل یا سازه خام

دوستان توجه داشته باشید که در برگه مشخصه فنی آیا صحبتی از کابینت، سینک و گاز رومیزی، پکیج و رادیاتور، نقاشی داخل، نصب شیرآلات و تاسیسات مکانیکی و الکتریکی و… شده است یا خیر. دقت به موارد گفته شده یک ایده دقیق در رابطه با قیمت نهایی به شما خواهد داد.

مزایای سازه ال اس اف چیست؟

اکنون که با کاربردها و عوامل تأثیرگذار بر قیمت و اجرای سازه LSF آشنا شدیم. خوب است که نگاهی به مزایای این سازه محبوب نیز داشته باشیم:

  • همان‌طور که گفته شد، جنس این نوع سیستم ساختمانی از پروفیل سرد نورد شده بوده و وزن آن بسیار سبک است؛ در نتیجه اسکلت آن در برابر زلزله تا ۸ ریشتر مقاومت بسیار خوبی از خود نشان می‌دهد.
  • وزن سازه‌های ال اس اف در مقایسه با سایر سازه‌ها بسیار سبک‌تر است.
  • کیفیت و مقاومت این نوع از سازه‌ها بسیار بالا است.
  • نحوه نصب و اجرای سازه‌های ال اس اف بسیار راحت است؛ در نتیجه هزینه نصب آن در مقایسه با سایر سازه‌ها بسیار کمتر و مقرون‌ به صرفه‌تر بوده و همچنین تعداد نیروی انسانی و زمان کمتری برای اجرای آن نیاز خواهد بود.
  • سازه‌های ال اس اف را می‌توان به صورت انبوه تولید کرد.
  • این سیستم ساختمانی با هر نوع شرایط آب و هوایی سازگاری دارد.
  • تمامی مصالح مصرفی در این نوع سیستم ساختمانی قابل بازیافت بوده و درصد بسیار پایینی از مواد غیرقابل بازیافت را نیاز دارد.
  • از دیگر مزایای این سازه می‌توان به طول عمر بالا و انعطاف‌پذیری اشاره کرد.
  • آن‌ها در برابر حرارت و آتش‌سوزی، هوازدگی و حشرات موذی مقاومت بسیار خوبی از خود نشان می‌دهند.

مزایای سازه ال اس اف چیست؟

محاسبه قیمت و اجرای سازه LSF

در بخش‌های قبل با فاکتورهای تأثیرگذار بر قیمت و اجرای سازه LSF آشنا شدیم. اکنون می‌خواهیم نحوه اجرای این سازه را با هم مورد بررسی قرار دهیم:

  1. طرح نقشه اجرایی توسط معمار تهیه شده و پس از تایید کارفرما مراحل اجرای آن آغاز می‌شود.
  2. اولین مرحله از اجرا بنا نهادن شالوده، پی یا فونداسیون بوده که در پایین‌ترین سطح زمین ساخته شده و بار کلی سازه ال اس اف را به زمین انتقال می‌دهد.
  3. در این مرحله اسکلت‌سازی شروع می‌شود. دیوارهایی که از ستون، اتصالات مورب، پیچ و مهره ساخته شده مطابق طرح پیاده‌سازی می‌شوند.
  4. در مرحله چهارم پس از ساخت دیوارها نوبت به ساخت سقف می‌رسد. در این مرحله سقف کار توسط پانل‌های چوبی‌، فلزی یا بتن ساخته خواهد شد.
  5. در مسئله محاسبه قیمت سازه های ال اس اف در رابطه با تأثیر تاسیسات در هزینه تمام شده کمی صحبت کردیم. در این مرحله نوبت به عایق‌بندی دیوارها توسط پشم شیشه یا سایر مصالح و تاسیسات ساختمان می‌رسد.
  6. در این مرحله در نمای خارجی ساختمان یک لایه فوم قرار گرفته و روی آن نیز فایبر سمنت برد می‌گذارند. در نهایت روی سمنت برد انواع مختلف نماهای تزئینی قابل پیاده‌سازی می‌باشد.
  7. در این مرحله در دیوارهای داخلی ساختمان از گچ برگ استفاده شده و در نهایت روی آن پوشش‌هایی هم‌چون کاغذ دیواری یا رنگ قرار خواهد گرفت. ناگفته نماند که برای بام ساختمان ساندویچ پانل، شینگل و… قابل طرح‌ریزی می‌باشد.
  8. در این مرحله نوبت به درب و پنجره می‌رسد. لازم به ذکر است که در سازه‌های ال اس اف معمولاً از درب و پنجره‌هایی که وزن چندان سنگینی ندارند استفاده می‌شود.
  9. در مرحله آخر محاسبه قیمت و اجرای سازه LSF دکوراسیون داخلی مطابق طرحی که از پیش برنامه‌ریزی شده ساخته خواهد شد.

قیمت و اجرای سازه LSF (ال اس اف)

سخن پایانی

سازه ال اس اف یک سیستم ساختمانی محبوب است که ساخت ویلا در شمال را در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با به حداقل رساندن بارهای پایه فراهم سازد. در واقع می‌توان گفت که سازه ال اس اف یک روش کارآمد، مقرون به صرفه و جدید می‌باشد که در مقایسه با سازه‌های سنتی مزایای زیادی را به همراه دارد. فاکتورهای مختلفی بر  قیمت و اجرای سازه LSF تأثیرگذار است که در این راهنما با آن‌ها آشنا شدیم. پیشنهاد ما به شما عزیزان این است که پیش از اجرای سازه به الزامات و انتخاب‌هایی که در این راهنما با آن‌ها آشنا شدیم دقت فرمایید تا بتوانید قیمت نسبی سازه مذکور را محاسبه کنید.

5 دیدگاه دربارهٔ «قیمت و اجرای سازه LSF (ال اس اف) و آشنایی با عوامل تأثیرگذار در آن»

  1. بسیار عالی و کامل بود. قیمت این سازه های lsf و هزینه اجرای ان ها بسیار مقرون به صرفه است. ممنون از مقاله خوبتون

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.

من با این قوانین موافقم.

به بالای صفحه بردن