L.S.F مخفف عبارت Light Steel Framing به معنی قاب سبک فولادی می باشد که از مقاطع سرد نورد شده فولادی ساخته می شود.جهت تولید و ساخت سازه های سبک فولادی از ورق گالوانیزه با ضخامت های مختلف (بسته به نوع کاربری و باربری و…) استفاده می شود. ساختمان هایی که به روش LSF ساخته می شوند در واقع از مجموعه ای از دیوارها ، سقف و کف تشکیل می شوند که شاکله اصلی آنها پروفیل های فولادی سرد نورد شده است.اصلی ترین عامل در سازه های فولادی سبک، مقاطع فولادی جدار نازک می باشد. مقاطع فولادی جدار نازک، مقاطع فلزی سرد نورد شده ای می باشند که با استفاده از ورقهای فولادی نازک و با استفاده از روش Roll Forming شکل دهی می شوند.مقاطع فولادی جدار نازک ، سبک بوده و به راحتی قابل حمل می باشد. بخش های مختلف ساختمان را به راحتی می توان با این مقاطع مونتاژ نمود.این عوامل باعث می گردد که عملیات ساخت با این سیستم بسیار سریع باشد.وزن سازه به نوع کاربری و ارتفاع دیوار و نوع سقف و یا تعداد اتاق یا ابعاد سالن بستگی دارد .وزن سازه به نوع کاربری و ارتفاع دیوار و نوع سقف و یا تعداد اتاق یا ابعاد سالن بستگی دارد .
- سازگارترین سیستم سازه ای ساختمان جهت مقابله با زلزله سیستم سازه سبک فولادی یا LSF می باشد و عامل اصلی آن وزن پایین سازه می باشد که سبب میشود فشار کم تری به اعضای سازه ای وارد شود ، در نتیجه رفتار سازه ای بهتری در برابر زلزله از خود نشان میدهد.
- با توجه به سرعت بالای اجرای این سازه ، بازه زمانی اتمام کار، نسبت به موارد مشابه ۶۰ % سریعتر میباشد و این تفاوت در کشورهای دارای اقتصاد تورمی عامل مهمی در کاهش هزینه های پایان کار میباشد.
- با توجه به سرعت بالای اجرای کار ،هزینه تمام شده پایان کار تا ۱۵ % ارزان تر از سازه های بتنی و فولادی می باشد.
- از لحاظ عایق بندی با توجه به استفاده از پشم شیشه و پشم سنگ در سقف و تمام دیوارها ( از جمله دیوارهای داخلی ) مجموعه سازه دارای بهینه ترین سیستم عایق بندی می باشد که در هزینه مصرفی انرژی نیز تاثیر بسزایی دارد.
در تاریخ ۲۳/۱۱/ ۱۳۹۱ آئین نامه سازه های سبک فولادی زیر نظر معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری به عنوان نشریه شماره ۶۱۲ جهت بخش سازه ای و نشریه شماره ۶۱۳ جهت بخش غیر سازه ای به مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ابلاغ گردید.مبحث ۱۱ مقررات ملی ساختمان موارد آیین نامه ای سازه LSF را بیان میکند.
اخذ پروانه و سایر موارد اداری هیچ گونه تفاوتی با سایر سازه ها ندارد و اخذ وام نیازمند هیچگونه تاییدیه متفاوتی نمی باشد.
فونداسیون مورد نیاز جهت ساخت سازه های سبک فولادی با توجه به وزن پایین آن در مقایسه با سایر سیستم های سازه ای، به همان نسبت سبک تر و کم حجم تر می باشد. به عنوان مثال سازه LSF نسبت به اسکلت فلزی کمتر از نصف آن و نسبت به اسکلت بتنی حدود ۵% آن وزن دارد.
تمامی اتصالات در سیستم سازه سبک فولادی به صورت خشک و با استفاده از پیچ های خودکار می باشد. در مکان های حساس و سنگین از پیچ های بوکسی خودکار و جهت اتصال این سازه به سازه های فلزی (در صورت لزوم) از Connector اتصالات مخصوص استفاده می گردد که به سازه فلزی جوش و به سازهLSF پیچ می گردد.
مزیت عمده در این است که علاوه بر قابل استفاده بودن تمام موارد سایز سازه ها مانند سنگ ، چوب ، کاشی و سرامیک و غیره میتوان از مصالح تعریف شده و خاص LSF مانند فایبرسمنت ، والکریت ،EPS و غیره استفاده کرد.موارد ذکر شده از لحاظ هزینه و تنوع اجرای کار تفاوت عمده ای با مصالح سنتی دارند.
بررسی عوامل موئثر در این مسلئه بسیار گسترده بوده و دلایل بسیاری می تواند در افزایش یا کاهش قیمت آن موئثر باشند، از این رو یک مقاله بسیار کامل و جامع تحت عنوان قیمت و اجرای سازه LSF تهیه شده است که می توانید با مطالعه آن به تمام سوالات خود پاسخ دهید، چنانچه هر سوال دیگلی بود می توانید با ما تماس بگیرید تا ضمن بررسی جزئیات دقیق تر توضیحات تکمیلی خدمت شما اعلام گردد.