آشنایی با مزایا و معایب سازه lsf

در مورد سازه‌های ال اس اف چقدر اطلاعات دارید؟ آیا می‌دانید که این سازه‌های پیش‌ساخته چه مزیت‌هایی دارند؟ از مزایا و معایب سازه lsf با خبرید؟ سازه‌های ال اس اف نوعی سازه پیش‌ساخته و سبک می‌باشند که در کارخانه تولید می‌شوند. این سازه‌های پیش‌ساخته را می‌توان در کوتاه‌ترین زمان ممکن با کمک اتصالاتی هم‌چون بولت‌ها، پیچ‌های سرمته‌ای و … در محل ساختمان برپا کرد.

به منظور تولید سازه‌های ال اس اف از ورق گالوانیزه با عرض حدوداً بین ۸۹ تا ۳۰۸ میلی‌متر استفاده می‌شود. علاوه بر این، سازه‌های ال اس اف می‌توانند جایگزین بسیار مناسبی برای سازه‌های سنتی دیگری هم‌چون فلزی، بتنی و… باشند. در ادامه این مطلب با مزایا و معایب سازه lsf بیشتر آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید!

مزایا و معایب سازه lsf و هرآن‌چه که باید درباره این سازه بدانید!

در ابتدا لازم به ذکر است که سازه ال اس اف نوعی سازه فولادی سبک بوده که مخفف Light Steel Frame است. این سازه‌های پیش‌ساخته مورد تأیید متخصصان این حوزه بوده و از آن‌ها می‌توان برای ساختمان‌هایی که طبقات محدود دارند استفاده کرد. در ادامه با مزایا و معایب سازه lsf، این سازه پرکاربرد آشنا خواهیم شد:

  • سرعت بسیار بالای اجرا و نصب

اولین موردی که در بحث مزایا و معایب سازه lsf لازم است به توضیح آن بپردازیم، سرعت بالای اجرا و نصب این سازه می‌باشد. سازه ال اس اف این فرصت را برای سازندگان ایجاد می‌کند تا سرمایه آن‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن با بالاترین کیفیت ساخت بازگردد. به عنوان مثال به منظور ساخت یک سازه چهار طبقه با زیربنای ۱۰۰۰ متر مربع تنها به ۱۲۰ روز کاری نیاز خواهید داشت.

  • افزایش فضای مفید

دومین مزیت سازه‌های ال اس اف افزایش فضای مفید است. با کمک این سازه ۹ تا ۱۲ درصد فضاهای مفید داخلی در مقایسه با روش‌های سنتی به علت کاهش ضخامت دیوارها افزایش پیدا خواهد کرد.

  • عمر سازه ال اس اف

از دیگر مواردی که جا دارد در بحث مزایا و معایب سازه lsf به آن اشاره داشته باشیم، طول عمر بالای این سازه‌ها می‌باشد. به نظر شما چرا طول عمر این سازه‌ها زیاد است؟ ال اس اف از فولاد ساخته می‌شود. فولاد گالوانیزه در برابر عوامل خوردگی مقاوم بوده و در مناطقی که میزان رطوبت زیاد است و شرایط زنگ‌زدگی فراهم می‌باشد گزینه بسیار مطلوبی به حساب می‌آید. ناگفته نماند که سازه ال اس اف به مرور زمان دچار تغییرشکل و اندازه نخواهد شد. علاوه بر این، تولید قطعات این سازه در کارخانه با کیفیت و دقت بالا انجام می‌پذیرد؛ در نتیجه طول عمر سازه مذکور بالا است.

  • وزن سبک و استحکام بالای سازه ال اس اف

همان‌طور که گفته شد وزن این سازه در مقایسه با سازه‌های بتنی و فولادی بسیار سبک‌تر است؛ در نتیجه به همین میزان نیروی زلزله کمتر به آن وارد می‌شود. استحکام این نوع از سازه‌ها بسیار بالا می‌باشد. ناگفته نماند که در این سیستم از فولاد استفاده شده و فولاد نیز آلیاژی سبک است؛ این بدین معناست که سیستم ال اس اف در مناطقی که خاک سست می‌باشد گزینه بسیار ایده‌آلی محسوب می‌شود. توجه داشته باشید که وزن سبک سازه ال اس اف به معنای کاهش قدرت مکانیکی آن نخواهد بود.

مزیت ال اس اف از جنبه‌های زیست محیطی

از بارزترین مواردی که باید در بحث مزایا و معایب سازه lsf به آن اشاره شود، مزایای سازه ال اس اف از نظر جنبه‌های زیست محیطی است. در این نوع شیوه ساخت و ساز، مصالح مصرفی کمتر بوده و از منابع طبیعی کمتری استفاده می‌شود. این موضوع در پایداری صنعت ساختمان‌سازی نیز تأثیر به‌سزایی دارد. ناگفته نماند که نرخ بازیافت و قابلیت استفاده مجدد در فولاد معمولاً بیش از ۹۵٪ بوده و اجزای این سازه از قابلیت بازیافت و استفاده مجدد برخوردار می‌باشند.

  • برخورداری از اسکلت قوی

اسکلت سازه ال اس اف (LSF) با استفاده از فولاد سرد نورد شده یا سی اف اس (CFS) ساخته می‌شود. در این نوع اسکلت تمامی نکات ایمنی شامل استفاده از خرپاها، اتصالات مورب و… به خوبی پیاده‌سازی خواهد شد. ناگفته نماند که خرپاها سبب انتقال انرژی از سطوح افقی به سطوح عمودی می‌شوند. سطوح عمودی از قابلیت پخش بار وارده در کل سطح برخوردار هستند

بنابراین انرژی که به سطوح افقی مثل سقف‌ها وارد می‌شود در دیوارها تقسیم شده و به راحتی خنثی خواهد شد. علاوه بر این، اتصالات مورب نیز بار وارده بر روی یک ناحیه از دیوار را به شکل ضربدری به نقاط دیگر دیوار وارد کرده و انرژی رانشی و تنشی که به دیوار وارد شده در خودِ دیوار تقسیم و خنثی می‌شود. با در نظر گرفتن این عملیات و استانداردها می‌توان گفت که ایمنی در سازه‌های ال اس اف به خوبی رعایت شده است.

اکنون که با برخی از مزیت‌های این سازه پرکاربرد آشنا شدیم، وقت آن است که در بحث مزایا و معایب سازه lsf به ایرادات این سازه نیز بپردازیم:

معایب سازه ال اس اف

متأسفانه فولاد که در واقع ترکیب آهن با کربن است با تمامی مزایایی که دارد، از رسانایی گرمایی بالایی برخوردار بوده و اگر سازه به دست افراد مبتدی طراحی شود، امکان ایجاد پل‌های حرارتی، کاهش تأثیر رفتار حرارتی و راندمان انرژی در ساختمان‌های فولادی فراهم خواهد بود. علاوه بر این، وجود پل‌های حرارتی در برهم زدن آسایش ساکنین نیز تأثیرگذار است. به ویژه اگر ساختمان در مکان‌هایی قرار گرفته باشد که میزان رطوبت نسبتاً زیاد می‌باشد. با این حال چنانچه طراحی و اجرای ال اس اف به دست افراد متخصص سپرده شود از این مشکلات جلوگیری خواهد شد.

سخن پایانی

در این راهنما با مزایا و معایب سازه lsf آشنا شدیم. سازه‌های ال اس اف درواقع سیستم‌های پیش‌ساخته‌ای هستند که از مقاطع فولادی جدار نازک تهیه می‌شوند. مقاطع فولادی مذکور ورق‌های کم ضخامت فولادی با پوشش گالوانیزه بوده که برای محیط‌هایی که میزان رطوبت در آن‌ها بالاست گزینه بسیار مناسبی محسوب می‌شوند. در بحث مزایا و معایب سازه lsf با مزیت‌های بی‌شمار و معایب اندک این نوع سازه‌ها آشنا شدیم. ال اس اف یک روش ایده‌آل برای ساخت ساختمان با طبقات محدود به حساب می‌آید که از لحاظ هزینه نیز بسیار مقرون به صرفه است. در آخر اگر قصد ساخت ویلا یا ساختمان در شمال کشور را دارید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که قبل از رفتن به سراغ سازه‌های دیگر، ال اس اف را در نظر بگیرید.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.

من با این قوانین موافقم.

به بالای صفحه بردن